Guard in detail

Functionaliteit

Timer

Door de timer kan er alarm geslagen worden wanneer een medewerker langer dan verwacht bezig is. De timer loopt zowel op de mobiele telefoon als op de Guard server. Wanneer de medewerker zich binnen de door hem ingestelde tijd niet afmeldt wordt het alarm in gang gezet. Ideaal wanneer er werkzaamheden uitgevoerd worden op plekken waar er geen of slecht bereik is.

Mandown

Niet meer bewegen, dan wel vallen, van de medewerker wordt geconstateerd door het uitlezen van sensoren in de mobiele telefoon. De medewerker wordt op de hoogte gebracht dat het alarm binnenkort afgaat door trilling en/of een akoestisch signaal. De mandown-functie is handig wanneer er gevaarlijke werkzaamheden uitgevoerd worden buiten het zicht van collega’s.

Panic Button

Met één druk op de knop kan alarmering in werking worden gesteld. De medewerker kan worden geattendeerd dat het alarm binnenkort afgaat door waarschuwingen en aftellen. Er kan ook gekozen worden voor een stil alarm waardoor er ook onopvallend alarm geslagen kan worden.

Intelligente alarmprocedure

In het geval van een alarm zorgt Guard er voor dat het alarm altijd bekend wordt bij de juiste medewerker, afdeling of instantie. Ook is het mogelijk per tijdvenster een andere alarmeringsvolgorde in te stellen. Guard geeft direct extra informatie over het type alarm en de (laatst bekende) locatie. Het mobiele toestel dat alarmeert kan door het uitzenden van een akoestisch signaal gemakkelijker gevonden worden. De alarmprocedure is geheel op maat in te richten voor, en zelfstandig te beheren door, uw eigen organisatie. Desgewenst kan gekoppeld worden met een alarmcentrale. Guard is al gekoppeld met SMC, NVD, Trigion en Pricon. Ook is koppeling mogelijk met de door U gebruikte PSIM-softwareomgeving.

Locatiebepaling

Guard zorgt voor een nauwkeurige locatiebepaling op basis van GPS aangevuld met algoritmes die de nauwkeurigheid verder verhogen. In grote gebouwen kan dit onvoldoende zijn en aanvullend kunnen ‘beacons’ worden geplaatst. Bij een alarm wordt het laatst gepasseerde beaconadres doorgeven zodat de medewerker ook in een gebouw sneller gevonden kan worden.

Techniek

Volledig op maat

De Guard oplossing kan aangepast worden aan de huisstijl van uw organisatie en aan de specifieke functionele en technische eisen en wensen. Hiermee wordt de Guard oplossing volledig aangepast voor uw bestaande werkprocessen.

Verschillende mobiele platformen

Guard is beschikbaar op het iOS (Apple), Android en Windows Phone platform. Hierdoor kan Guard gemakkelijk in iedere organisatie geïmplementeerd worden.

Smartwatch en drukknop

De Guard smartwatch- en drukknopoplossing maakt het mogelijk om nóg sneller en onopvallender alarm te slaan. Op het Android-platform kan dit aanvullend met een widget. Zo kan er nog sneller actie ondernomen worden.

Bewijsmateriaal verzamelen

Guard kan in een situatie van agressie (audio)opnames maken, die het maken van een dossier voor agressieopvolging door uw organisatie vergemakkelijken.

Inpandige positiebepaling

Met behulp van beacons en NFC stickers kan ook op de plekken waar geen GPS-signaal is (bijvoorbeeld in panden of ondergrondse installaties) inpandig de positie van de medewerker bepaald worden.

De Guard alarmeringsever

De betrouwbare alarmeringsserver draait op het Microsoft Azure platform dat uiterst hoge continuïteit en veiligheid biedt. Er wordt daarnaast samengewerkt met gespecialiseerde bel/sms-leveranciers. Door deze gekozen oplossing kan continuïteit gewaarborgd worden.

De Guard dienstmonitoring

Speciaal voor Guard is een 'heartbeat-functie' ontwikkeld die regelmatig controleert of de mobiele applicatie nog in contact kan komen met de alarmeringsserver en de gekoppelde alarmcentrales. Hiermee wordt de 'end to end' werking van het alarmeringsproces geborgd.

Hoge Privacy & Security

Guard waarborgt de privacy van de medewerkers door alleen locatiegegevens te tonen wanneer deze alarm slaat. De gegevens zijn zeer sterk beveiligd door het gebruik van Microsoft Azure platform waarbij ondermeer gebruik wordt gemaakt van beveiligde SSL-verbindingen, hashcontroles, certificate pinning en timestamps.

De kracht van 4G

Randvoorwaarde voor Guard is een mobiele internetverbinding. Met de uitrol van 4G in Nederland is de beschikbaarheid van een snelle internetverbinding nog beter geworden.

Neem contact op

Guard wordt ontwikkeld door, en is eigendom van Tizin b.v in Groningen. Benieuwd hoe Guard voor uw medewerkers een nieuwe vorm van veiligheid kan introduceren? Neem contact met ons op of kijk op www.tizin.nl. U kunt ons ook bereiken via 050-4063009. Wij horen graag van u!

Neem contact op

Neem contact op

Laat ons weten waar uw vraag over gaat
×